ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: Εγγραφείτε για να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας

Τρόποι Αποστολής & Επιστροφών

ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ:

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ MONO ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:

Δεν αναλαμβάνουμε παραγγελίες με αποστολή στο εξωτερικό.

Α. Μέσω των συνεργαζόμενων με το κατάστημά μας, εταιρειών ταχυμεταφορών (courier):

– ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ

Β. Με ΕΛΤΑ αν πρόκειται για δυσπρόσιτη περιοχή

Τα παραγγελθέντα προϊόντα, εφόσον είναι διαθέσιμα, παραδίδονται σε 1-2 εργάσιμες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση εφόσον εξωγενείς παράγοντες επηρεάζουν τον χρόνο παράδοσης των προϊόντων μας σε εσάς (απεργίες, καιρικά φαινόμενα, πανδημίες κλπ), θα ενημερωθείτε αμελλητί για τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης. Σε περίπτωση που η διεύθυνση αποστολής χαρακτηρίζεται ως δυσπρόσιτη περιοχή από την ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ , η αποστολή θα γίνεται μέσω ταχυδρομείου, ο δε χρόνος παράδοσης εξαρτάται από τις ιδιαίτερες περιστάσεις.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ:

Α. Επιστροφές προϊόντων ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ σε όλες τις παραγγελίες χονδρικής από εμπόρους, βιοτέχνες, επιχειρηματίες, επιτηδευματίες κλπ. καθώς τα είδη κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του αγοραστή και είναι σαφώς και ειδικά εξατομικευμένα στις ανάγκες του.

Ο αγοραστής θα πρέπει να επιβεβαιώνει την ποσότητα και την κατάσταση των εμπορευμάτων κατά την παράδοση. Εάν κάποιο εμπόρευμα είναι τυχόν ελαττωματικό, θα πρέπει να ενημερώνει σχετικά και εγγράφως την «ΑΦΟΙ ΠΑΡΑΣΥΡΗ ΟΕ» εντός 10 ημερών από την παραλαβή τους. Εάν το προϊόν που αγοράστηκε είναι όντως ελαττωματικό και το γεγονός αυτό αποδειχθεί και επιβεβαιωθεί, η «ΑΦΟΙ ΠΑΡΑΣΥΡΗ ΟΕ» μπορεί είτε να το επιδιορθώσει, είτε να το αντικαταστήσει είτε να επιστρέψει τα χρήματά της αγοράς. Εάν δεν γίνει ενημέρωση εντός της παραπάνω προθεσμίας των 10 ημερών, θεωρείται ότι έχει γίνει αποδοχή της παραγγελίας.

Β. Κατ’ εξαίρεση ο αγοραστής που είναι καταναλωτής δηλαδή είναι φυσικό πρόσωπο το οποίο ενεργεί για λόγους οι οποίοι δεν εμπίπτουν στην εμπορική, επιχειρηματική, βιοτεχνική ή ελευθέρια επαγγελματική του δραστηριότητα διαθέτει προθεσμία 14 ημερολογιακών ημερών για να υπαναχωρήσει από την σύμβαση πώλησης χωρίς να αναφέρει τους λόγους σύμφωνα με τα επακριβώς οριζόμενα στην Υπουργική Απόφαση 5338/2018 – ΦΕΚ 40/Β/17-1-2018 : Κωδικοποίηση του ν. 2251/1994 (Α΄ 191) «Προστασία των Καταναλωτών» σε ενιαίο κείμενο». Η επιστροφή γίνεται χωρίς καμία επιβάρυνση του εκτός από τις προβλεπόμενες στο άρθρο 3θ παράγραφος 2 και στο άρθρο 3ι της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης. Η προθεσμία των 14 ημερολογιακών ημερών λήγει από την ημέρα κατά την οποία ο καταναλωτής ή ένα τρίτο μέρος το οποίο υποδεικνύεται από αυτόν, διαφορετικό από τον μεταφορέα, αποκτά τη φυσική κατοχή των αγαθών ή:

i) από την ημέρα κατά την οποία ο καταναλωτής ή ένα τρίτο μέρος το οποίο υποδεικνύεται από αυτόν, διαφορετικό από τον μεταφορέα, αποκτά τη φυσική κατοχή του τελευταίου αγαθού, σε περίπτωση πολλών αγαθών παραγγελθέντων από τον καταναλωτή με μια παραγγελία και παραδιδόμενων χωριστά,

ii) από την ημέρα κατά την οποία ο καταναλωτής ή ένα τρίτο μέρος το οποίο υποδεικνύεται από αυτόν, διαφορετικό από τον μεταφορέα, αποκτά τη φυσική κατοχή της τελευταίας παρτίδας ή του τελευταίου τεμαχίου, σε περίπτωση παράδοσης αγαθού αποτελούμενου από πολλές παρτίδες ή πολλά τεμάχια,

iii) από την ημέρα κατά την οποία ο καταναλωτής ή ένα τρίτο μέρος το οποίο υποδεικνύεται από αυτόν, διαφορετικό από τον μεταφορέα, αποκτά τη φυσική κατοχή του πρώτου αγαθού, σε περίπτωση σύμβασης τακτικής παράδοσης αγαθών σε καθορισμένη χρονική περίοδο.

Τα συμβαλλόμενα μέρη μπορούν, εάν το επιθυμούν, να εκτελέσουν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους κατά τη διάρκεια της περιόδου υπαναχώρησης.

Εξαιρείται ρητά από το παραπάνω δικαίωμα υπαναχώρησης: α) η προμήθεια αγαθών η τιμή των οποίων εξαρτάται από διακυμάνσεις της χρηματαγοράς τις οποίες δεν είναι δυνατόν να ελέγξει ο προμηθευτής και οι οποίες ενδέχεται να συμβούν εντός της προθεσμίας υπαναχώρησης, β) η προμήθεια αγαθών που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του καταναλωτή ή σαφώς εξατομικευμένων, γ) η προμήθεια αγαθών τα οποία μπορούν να αλλοιωθούν ή λήγουν σύντομα, δ) η προμήθεια σφραγισμένων αγαθών τα οποία δεν είναι κατάλληλα προς επιστροφή, για λόγους προστασίας της υγείας ή για λόγους υγιεινής και τα οποία έχουν αποσφραγιστεί μετά την παράδοση, ε) η προμήθεια αγαθών τα οποία, μετά την παράδοση, λόγω της φύσης τους, είναι αναπόσπαστα αναμεμειγμένα με άλλα στοιχεία, όπως και όλες οι λοιπές εξαιρέσεις της Υπουργική Απόφασης 5338/2018 – ΦΕΚ 40/Β/17-1-2018.

Σε κάθε περίπτωση δεκτές γίνονται μόνο επιστροφές εμπορευμάτων μη μεταχειρισμένων στην αρχική τους κατάσταση και συσκευασία, τα οποία θα συνοδεύονται και από τα σχετικά παραστατικά. Τα έξοδα αποστολής για την επιστροφή θα χρεώνονται στον αγοραστή.